Οι απαντήσεις του Δημάρχου Κω αναφορικά με την ανέγερση σχολικών μονάδων και την εύρεση στέγης για τους εκπαιδευτικούς που έρχονται στο νησί μας

Οι απαντήσεις του Δημάρχου Κω αναφορικά με την ανέγερση σχολικών μονάδων και την εύρεση στέγης για τους εκπαιδευτικούς που έρχονται στο νησί μας

Η 4η συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Κω πραγματοποιήθηκε, χθες Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κω.

Μεταξύ των ερωτήσεων ήταν και το αίτημα της κ. Κικής Μακρή, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Κω, η οποία ζήτησε ενημέρωση 1) για το αν η Δημοτική Αρχή έχει ολοκληρωμένο σχέδιο ανέγερσης νέων σύγχρονων ασφαλών σχολικών συγκροτημάτων, 2) για το αν έχει προχωρήσει στις αποφάσεις αγοράς οικοπέδων σε περιοχές χαρακτηρισμένες για ανέγερση σχολικών κτιρίων και 3) για το αν διατίθεται να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος εύρεσης στέγης των εκπαιδευτικών.

Ο Δήμαρχος Κω, απαντώντας στην ερώτηση δήλωσε ότι έχει αυξηθεί ο πληθυσμός της Κω με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες ανάγκες. Αναφορικά με το τρίτο γυμνάσιο Κω είπε ότι το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς, ενώ δήλωσε ότι έχει κατατεθεί πρόταση από συγκεκριμένο ενδιαφερόμενο ( για την Αlexander Fashion).

Στη συνέχεια δήλωσε ότι επίκειται συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής αναφορικά με την παραπάνω προσφορά.

Ο κ. Νικηταράς τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή στη Δημοτική Ενότητα Κω σχεδιάζει ένα πρόγραμμα για την κατασκευή νέων νηπιαγωγείων, ενώ όσον αφορά στη Δημοτική Ενότητα Δικαίου, συζητά την κατασκευή νέου Λυκείου.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι έχει κατατεθεί πρόταση. η οποία είχε κάποια τεχνικά ενδιάμεσα ζητήματα προς επίλυση, που τελικά αρχίζουν και διορθώνονται.

Ακόμα όσον αφορά στο Πυλί, ανέφερε ότι έχει βρεθεί έκταση, όπου θα ανεγερθεί το νέο Δημοτικό Σχολείο.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς αναφέρθηκε και στη Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών, τονίζοντας ότι γίνονται ενέργειες για την αναστήλωση ή δημιουργία νέων συγκροτημάτων, το ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με το πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών που έρχονται στο νησί μας, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα που έχει συζητηθεί πάρα πολλές φορές και στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και εκτός.

« Θα πω ότι αυτό είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί πάρα πολλές φορές και εδώ μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, πολύ δε περισσότερο συζητιέται έξω στην κοινωνία. Είναι όμως ένα ζήτημα που έχει δομικά χαρακτηριστικά και έχει δύο αναγνώσεις. Μία ανάγνωση είναι η ιδιαιτερότητα του νησιού. Ένα νησί που πραγματικά αυτή τη στιγμή που συζητούμε, σε αυτό το νησί δεν μπορείς να βρεις ούτε ένα κενό διαμέρισμα για να φιλοξενήσεις γιατρό. Τις προηγούμενες ημέρες συζητούσα με τη διοίκηση του νοσοκομείου αναζητώντας και οι δύο πλευρές κατάλυμα για γιατρούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικηταράς, ενώ συνέχισε λέγοντας:

« Σε ό,τι όμως μας αφορά,  ως δήμος ξέρετε καλά ότι έχουμε υποστηρίξει και υποστηρίζουμε τη στέγαση των γιατρών και δη των επικουρικών, που μας επιτρέπει το θεσμικό πλαίσιο. Μακάρι να ήμασταν σε θέση να ανοίξουμε τα ταμεία του δήμου, να χρηματοδοτήσουμε τις τεράστιες πολλαπλές, εκατοντάδες θα έλεγα, ανάγκες οι οποίες προφανώς δεν μπορούν να δοθούν, σε σχέση με το τι ζητείται αυτή την περίοδο και κάθε χρόνο, από τους δημόσιους υπαλλήλους».

Η Κική Μακρή κατηγόρησε τον Δήμαρχο Κω λέγοντας ότι για μια ακόμη φορά δεν απάντησε επί της ουσίας, στα ερωτήματα που του έθεσε.

ADVERTORIALS