Α. Χρυσόπουλος: Στόχος του χρόνου η δημοτική αστική συγκοινωνία να έχει δρομολόγια κάθε 15-20 λεπτά, έως τις 12-1 το βράδυ. Θα ξεκινήσει και το ''έξυπνο'' εισιτήριο

Α. Χρυσόπουλος: Στόχος του χρόνου η δημοτική αστική συγκοινωνία να έχει δρομολόγια κάθε 15-20 λεπτά, έως τις 12-1 το βράδυ. Θα ξεκινήσει και το ''έξυπνο'' εισιτήριο

Ενημέρωση για τη λειτουργία της Αστικής Συγκοινωνίας στην Κω δεδομένης και της πρόσφατης απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής για ανάθεση έργου σε ιδιώτη, ζήτησε χθες Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της 4ης συνεδρίασης λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, η δημοτική σύμβουλος της Δύναμης Αλλαγής κα. Βάσω Πη.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Χρυσόπουλος απαντώντας, αναφέρθηκε στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που δημιούργησε ένα κενό, με τον ίδιο να τονίζει ότι έγιναν πολλές επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο, από το οποίο πήραν τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει σε μία νέα διάταξη ώστε ο Δήμος Κω και ο Δήμος Ρόδου να συνεχίσουν να λειτουργούν τα λεωφορεία τους όπως τα λειτουργούσαν και με το προηγούμενο καθεστώς «σαν να μην είχε κλείσει ποτέ η εταιρία», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Χρυσόπουλος συμπλήρωσε ότι από την ερχόμενη τουριστική σεζόν οι οδηγοί που θα απασχολούνται στη δημοτική συγκοινωνία θα παίρνουν περισσότερα χρήματα από αυτούς που δουλεύουν στο δημόσιο, ενώ θα ξεκινήσει το ''έξυπνο'' εισιτήριο μέσω της δημιουργίας application για να διευκολύνει τους επιβάτες.

Αναφορικά με τη διαδικασία της προμήθειας 3 λεωφορείων με leasing, δήλωσε χαρακτηριστικά « Στόχος είναι του χρόνου, να λειτουργήσει η δημοτική συγκοινωνία με λεωφορεία ανά τέταρτο - εικοσάλεπτο, μέχρι τις 12-1 το βράδυ. Επίσης στόχος είναι να εφαρμοστεί ένα ενιαίο εισιτήριο για όλο το νησί, το οποίο θα έχει να κάνει και με τα ΚΤΕΛ και με τη δημοτική συγκοινωνία».

Ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι σκοπός αυτού του εισιτηρίου, είναι να καλύπτει όλες τις συγκοινωνίες του νησιού, ενώ για φέτος συμπλήρωσε ότι μετά την προμήθεια, από τον Δήμο Κω, του λεωφορείου με τη φυσούνα, τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά, παρά τα όποια προβλήματα.

ADVERTORIALS