Κώστας Χόνδρος: Ποταπή η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου - Μάλλον για τον κ. Χατζημάρκο οι όροι της δημοκρατίας προσαρμόζονται ανάλογα με το πολιτικό του συμφέρον

Κώστας Χόνδρος: Ποταπή η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  - Μάλλον για τον κ. Χατζημάρκο οι όροι της δημοκρατίας προσαρμόζονται ανάλογα με το πολιτικό του συμφέρον
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΟΝΔΟΥ (Αντιδήμαρχος Χρηματοδοτούμενων - Αναπτυξιακών έργων και Ακίνητης περιουσίας) ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (πατήστε εδώ).
Το Περιφερειακό Συμβούλιο έλαβε χθες μια ποταπή απόφαση.
Αγνοώντας τον ορυμαγδό ψευδών, τα οποία ο ΦΟΣΔΑ Νοτίου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης ανερυθρίαστα χρησιμοποίησαν για το θέμα των απορριμμάτων της Καλύμνου, τα μέλη του ΠΣ καταφέρονται εναντίον του Δημάρχου Κω αποδοκιμάζοντας τον.
Οφείλω να παρατηρήσω τα εξής:
- Η αλήθεια για τον ΧΥΤΑ και τα απορρίμματα της Καλύμνου έχει γίνει πλέον ξεκάθαρη. Δεν έχει μείνει καμία αμφιβολία για το ότι ο ΦΟΣΔΑ και ο πρόεδρος του φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την αιφνίδια αλλαγή της συμφωνηθείσας δεματοδεσίας των απορριμμάτων στη Κάλυμνο σε μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ Κω. Αποδεικνύεται από έγγραφα. Ξεκάθαρο έγινε επίσης το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης εργαλειοποίησε το θέμα για να προβεί σε μια αισχρή επίθεση εναντίον του Δημάρχου Κω, αλλά συνακόλουθα και όλων όσων υπηρετούν και υπηρέτησαν το Δήμο μας. Τα κίνητρα αυτής της αηθέστατης επίθεσης φαντάζομαι θα αποκαλυφθούν σύντομα.
- Την κοινωνία της Κω προσπάθησε να την διχάσει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, ο οποίος ως Καϊμακάμης άλλων εποχών θεώρησε ότι δεν έπρεπε καν να τη ρωτήσει για ένα τόσο σπουδαίο θέμα. Όπως άλλωστε δεν τη ρωτά ποτέ για κανένα θέμα.
- Στο πρόσωπο του Δημάρχου Κω, του πρώτου πολίτη του νησιού μας, αναφέρεται όλη η κωακή κοινωνία. Τέτοιες ανακοινώσεις προσβάλουν όλους τους Κώους και όλες τις Κώες. Όσες προσωπικές διαφορές κι αν έχεις με το πρόσωπο οποιουδήποτε Δημάρχου, οφείλεις πάντα να σέβεσαι τον οποιοδήποτε Δήμαρχο.
- Ως καταδικαστέα συμπεριφορά του Δημάρχου Κω θεωρήθηκε η πρόσκληση του προς τους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Κω να τοποθετηθούν δημόσια για ένα τόσο ακανθώδες θέμα που αφορά την κωακή κοινωνία. Είναι δηλαδή προσβολή να ζητάς από αυτόν που έχουν εκλέξει οι Κώοι και οι Κώες να τοποθετηθεί για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τους Κώους και τις Κώες;! Έχει χαθεί τελείως η σοβαρότητα..
- Οι δημοτικοί σύμβουλοι που υπηρετούν στο Δήμο Κω έχουν ανάστημα και προσωπικότητα. Δεν ανακόπτονται από κανέναν όταν έχουν χρέος να μιλήσουν στην κωακή κοινωνία για τα ζητήματα που την αφορούν. Αν ο Περιφερειάρχης έχει ειδικευθεί στο να ανακόπτει και τους συμβούλους του, ας προβληματισθεί για το επίπεδο τους.
- Φαντάζομαι σε επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο Περιφερειάρχης θα ζητήσει να αποδοκιμασθούν οι σύμβουλοι του που χαρακτήρισαν δημοτικούς συμβούλους ως γιουσουφάκια. Αλλά μάλλον όχι. Μάλλον για τον κ. Χατζημάρκο οι όροι της δημοκρατίας προσαρμόζονται ανάλογα με το πολιτικό του συμφέρον.
- Και κάτι τελευταίο, ο λαός μας σοφά λέει: "Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετά κι αυτός όταν θα ξεπεζέψεις".
Ας το μάθουν καλά αυτό στην περιφερειακή αρχή.
Γιατί στην πολιτική το ξεπέζεμα είναι νομοτέλεια.
Απλώς τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες το επιταχύνουν.
 
ADVERTORIALS