Δήμος Κω: Πετύχαμε τη χρηματοδότηση με 9.600.000€ έργων αναβάθμισης της πόλης Κω. Υλοποιείται ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη

Δήμος Κω: Πετύχαμε τη χρηματοδότηση με 9.600.000€ έργων αναβάθμισης της πόλης Κω. Υλοποιείται ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ

Πετύχαμε τη χρηματοδότηση με 9.600.000€ έργων αναβάθμισης της πόλης Κω

Υλοποιείται ο στρατηγικός σχεδιασμός για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη

 

Μετά από προετοιμασία δύο ετών, της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου Κω, έφτασε σε αίσιο τέλος ο σχεδιασμός του Δήμου για την αναβάθμιση της πόλης Κω, με σειρά έργων που περιλαμβάνονται στην πρόταση Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ).

Η πρόταση, με τον χαρακτηριστικό τίτλο ΣΒΑΑ, αφορά σε αστικές περιοχές και για την χρηματοδότηση της, από ευρωπαϊκούς πόρους, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Ν. Αιγαίου 2021 – 2027 με 9,6 εκατομμύρια ευρώ.

Αφορά σε σειρά έργων ανάπλασης σε διάφορες περιοχές, όπως: στο ιστορικό κέντρο (ανάπλαση πλατείας Κονίτσης, οδών Ελ. Βενιζέλου & Ιπποκράτους, Αγία Παρασκευή, ΚΤΕΛ, κ.α.), στο παραλιακό μέτωπο (εσωτερικό λιμάνι, Ακτή Ζουρούδη κ.α.) και σε γειτονιές της πόλης (Κρητικά & Λαϊκά), ενώ περιλαμβάνει επίσης διάφορα έργα σε ξεχωριστούς τομείς, όπως σε κόμβους κυκλοφορίας και κτίρια εκπαίδευσης, τα οποία θα υλοποιηθούν σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η επιτυχής κατάληξη αυτής της μεγάλης προσπάθειας χρειάστηκε προετοιμασία δύο χρόνων, με συνεχείς συναντήσεις του Δημάρχου και των αρμόδιων αντιδημάρχων στην Αθήνα αλλά και την υποστήριξη του Δικτύου Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, που επελέγη ως Τεχνικός Σύμβουλος του σχεδιασμού.

Αυτά τα έργα, σε συνδυασμό με την υλοποίηση έργων οδικής ασφάλειας, που έχουν ενταχθεί στον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής, όπως διαμόρφωση κόμβων, ασφαλτοστρώσεις και νέος ηλεκτροφωτισμός κεντρικών οδών, διαμορφώνουν νέα εικόνα της Κω, διευκολύνοντας λειτουργίες και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών.

Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS