Μαρία Παπαζαχαρίου: Το Πασοκ Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ στην ρωγμή του χρόνου

Μαρία Παπαζαχαρίου: Το Πασοκ Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ στην ρωγμή του χρόνου
Γράφει η Μαρία Παπαζαχαρίου
 
 
Το Πασοκ Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ στην ρωγμή του χρόνου
 
Η ψυχή του κινήματος αφυπνίστηκε. Άνοιξε το παράθυρο στον πράσινο ήλιο και άπλωσε τα χέρια σαν φτερά που δοκιμάζουν την αντοχή τους πριν από το σχέδιο πτήσης από τα υψίπεδα των μηχανισμών, στις παρυφές όπου εδρεύει η βάση της κοινωνίας. Το λαϊκό έρεισμα ήταν και παραμένει το χαρακτηριστικό γνώρισμα που καθορίζει τις επιλογές σε πολιτικές και πρόσωπα στην προοδευτική δημοκρατική συνείδηση του πολίτη. Η συμμετοχή μας στις δημοκρατικές διαδικασίες που θεσπίστηκαν απο το Πασοκ το 2004, για την εκλογή προέδρου, είναι αυτονόητη.
 
Ο πολίτης που αντιλαμβάνεται ότι η υπεράσπιση των αρχών και των δημοκρατικών αξιών ,είναι προϋπόθεση για την εφαρμογή πολιτικών που προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, συμμετέχει με τόλμη και άποψη, κινητοποιώντας την κοινωνία, ώστε ο πολιτικός διάλογος να εστιάζει στην ουσία, να συνθέσει απόψεις, να βελτιώνει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης και να αντιστέκεται στην πολιορκία των συμφερόντων που απαξιώνουν σκοπίμως τα κύτταρα της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης.
 
Ο εποικοδομητικός διάλογος των υποψηφίων για την προεδρεία του Πασοκ- κίνημα αλλαγής απέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει πρωτοπόρο. Μπορεί ο λαϊκισμός να μας νίκησε τα τελευταία χρόνια αλλά ευτυχώς δεν μας υποδούλωσε.
 
Επιτέλους ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας , ώστε να μην κατευθύνουν τις επιλογές μας οι στοιχηματικές, οι δημοσκμοπικές ραδιουργίες, ή οι πελατειακές σχέσεις με τους μηχανισμούς που νέμονται την εξουσία. Τα προοδευτικά κινήματα δεν επιβιώνουν σε ένα διεφθαρμένο σύστημα ή στην υπακοή στην ενός ανδρός αρχή, αντιθέτως.
 
Το Πασοκ με ωριμότητα επιχειρεί την επανεκκίνηση μέσα από συλλογικές διαδικασίες, που ενεργοποιούν την κοινωνία, δίνοντας της το προβάδισμα στην διαμόρφωση του δημοκρατικού μοντέλου λειτουργίας του κόμματος και του κράτους.
 
Ας μην απεμπολήσουμε αυτό το δικαίωμα. Στις 6 του Οκτώβρη, υπογράφουμε με την ψήφο μας την αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης, αποβάλλουμε τον τοξικό λαϊκισμό, συγκρουόμαστε με τις καθεστωτικές λογικές και πρακτικές, συνθέτοντας δυνάμεις που αποκρούουν τα διχαστικά εμφυλιοπολεμικά διλήμματα που μας καταργούν ως πολίτες, ώστε να συντηρούνται οι παθογένειες που αποφέρουν εκλογικά και οικονομικά ωφέλη στους σφετεριστές του δημοσίου πλούτου.
 
Προσωπικά έχω καταλήξει στην επιλογή του Χάρη Δούκα, με κριτήριο την αυτοδιοίκητική του ιδιότητα, πέραν της επιστημονικής , καθώς ο δήμος είναι η εγγύτερη αρχή προς τον πολίτη, η οποία απαξιώνεται και αφοπλίζεται, εκτιμώντας ότι μπορεί να δώσει την μάχη για την αποκέντρωση, ώστε ο δημοκρατικός προγραμματισμός να επανέλθει στην ευθύνη και τον έλεγχο των πολιτών και όχι των εργολάβων.
 
Ωστόσο προσδοκώ , αναγνωρίζοντας την προσφορά, την αξία και την εμπειρία όλων των υποψηφίων, να προκύψει η σύνθεση μιας ηγετικής ομάδας, ικανής να συσπειρώσει κοινωνικές και προοδευτικές δυνάμεις, να επαναφέρει την εμπιστοσύνη των πολιτών στις ιδεολογίες, εμπνέοντας τους να συμμετέχουν και να υπερασπίζονται τις πολιτικές που υπερβαίνουν τα ίδια συμφέροντα, κατακτώντας τους θεσμούς και αποκαθιστώντας την δημοκρατική λειτουργία τους.
 
Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να επιλέξουμε με νηφαλιότητα και πολιτικό κριτήριο τον υποψήφιο που θα οδηγήσει το προοδευτικό , πλειοψηφικό κομμάτι της κοινωνίας, στην δικαίωση του οράματος για ένα κράτος δικαίου.
 
Ο πλουραλισμός των απόψεων που καταγράφηκε στην τηλεμαχία , δηλώνει αναζωογόνηση .
 
Το Πασοκ Κίνημα Αλλαγής έχει σφυγμό. Δώστε με την συμμετοχή σας δύναμη να υπερασπιστεί και να απεγκλωβίσει από τις κλίκες των μηχανισμών εξουσίας (κοινός παρονομαστής όλων των κομμάτων) τους δημοκρατικούς θεσμούς
Θα συναντηθούμε στην κάλπη.
Μαρία Παπαζαχαρίου.
ADVERTORIALS