Αλλάξτε ρότα!!!

Αλλάξτε ρότα!!!

Παρακολουθούμε εδώ και κάποιους μήνες την πολιτική διαμάχη ανάμεσα σε Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Δήμο Κω.

Μια διαμάχη που ξεκίνησε(;;;) με αφορμή τη μεταφορά των απορριμμάτων από την Κάλυμνο στην Κω και συνεχίζεται πλέον με τη χρηματοδότηση για το νέο Νοσοκομείο Κω.

Περιφέρεια και Δήμος έχουν μπει σε λάθος δρόμο, σε αυτό του διχασμού. Οι άλλοτε φίλοι και σύμμαχοι (δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι μετά τις εκλογές του 2019  Δήμος Κω και Περιφέρεια διαφήμιζαν την καλή τους σχέση, μετά την ήττα του Κυρίτση στις δημοτικές εκλογές (ο οποίος βρισκόταν σε κόντρα με την περιφέρεια), τονίζοντας ότι πλέον η Κως είχε μπει στο δρόμο της συνεργασίας και της συνεννόησης κάτι που θα έφερνε(;;;) πιο εύκολα μεγάλα έργα για το νησί.

Τώρα πλέον που το γυαλί όχι απλά έχει ραγίσει αλλά έχει σπάσει για τα καλά οι άλλοτε φίλοι ούτε το τηλέφωνο δεν μπορούν να σηκώσουν και να πάρει ο ένας τηλέφωνο τον άλλο, όχι μόνο για να πέσουν οι τόνοι αλλά για να βρουν και λύσεις σε σημαντικά θέματα που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία.

Τις δημόσιες προσκλήσεις για συνεργασία, μόνο ως επικοινωνιακά τρικ μπορούμε να τις εκλάβουμε, καθώς όπως φαίνεται είναι μόνο λόγια του αέρα.

Μπορεί στην αρχή αυτή η πολιτική διαμάχη να είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον του λιγοστού κόσμου που ασχολείται με την πολιτική, πλέον όμως έχει γυρίσει μπούμερανγκ και στους δύο, με τον κόσμο όχι μόνο να δυσανασχετεί, αλλά να κατακρίνει και τις δύο πλευρές.

Βέβαια και η σιωπή δεν είναι η λύση καθώς όποια από τις δύο πλευρές έχει δίκιο δε γίνεται να σιωπάσει και να μην πει την αλήθεια στον κόσμο, το ''ξεκατίνιασμα'' όμως σε ραδιοφωνικούς σταθμούς με τον Χατζημάρκο και τον Νικηταρά να μαλώνουν δημόσια, δεν είναι εικόνα για δύο ηγέτες και σίγουρα δεν τιμάει κανέναν από τους δύο. Ίσα ίσα τους κονταίνει.

Επικοινωνιακά τουλάχιστον είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να ηρεμήσουν τα πνεύματα καθώς η διαμάχη έχει ξεφύγει τόσο πολύ που εάν κάποιος από τους δύο κάνει ένα βήμα πίσω, ο άλλος θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί έτσι ώστε να δείξει ότι είχε το δίκιο.

Ας ελπίσουμε ότι οι ψυχραιμότεροι και από τις δύο πλευρές, θα υπερισχύσουν και θα επανέλθει η ηρεμία που έχει ανάγκη τόσο πολύ η τοπική μας κοινωνία, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει ποιος φταίει (κακώς βέβαια) αλλά το αποτέλεσμα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μέχρι στιγμής χαμένοι είναι οι Κώοι. 

ADVERTORIALS