Καΐσερλης Κώστας: ''Χατζημάρκος στον Πρωθυπουργό: Ο υπερτουρισμός είναι ανύπαρκτος!! Εκατοντάδες είναι τα εργοτάξια στα νησιά!!''

Καΐσερλης Κώστας: ''Χατζημάρκος στον Πρωθυπουργό: Ο υπερτουρισμός είναι ανύπαρκτος!! Εκατοντάδες είναι τα εργοτάξια στα νησιά!!''

Χατζημάρκος στον Πρωθυπουργό: Ο υπερτουρισμός είναι ανύπαρκτος!! Εκατοντάδες είναι τα εργοτάξια στα νησιά!!

Εάν αυτά που είπε στον πρωθυπουργό προχθές τα έλεγε στο Επαρχείο της Κω θα γελούσαν και οι σύμβουλοι του. Όμως τα είπε στον πρωθυπουργό! Τα είπε στον πρωθυπουργό που αποφασίζει για την τύχη μας, ένας περιφερειάρχης που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί και την Κω!

Και εμείς περιμένουμε ο πρωθυπουργός να μας ακούσει!

Να ακούσει την κραυγή αγωνίας που λέει ότι φρακάραμε! Ότι δεν πάει άλλο στην ανέγερση ξενοδοχείων. Ότι εδώ και καιρό ο ντόπιος πληθυσμός συνθλίβεται από τις εισροές ξένων που δεν μπορούν  πλέον να εξυπηρετηθούν από ντόπιους.

Να ακούσει την κραυγή αγωνίας που λέει ότι η Κως βρίσκεται στο ίδιο σημείο όπως ήταν πριν από δέκα και είκοσι χρόνια, χωρίς χωροταξικά, χωρίς σχέδια πόλης, χωρίς ανθρώπινη πόλη και χωριά, χωρίς ζώνες προστασίας του περιβάλλοντος, χωρίς προστασία των υδατικών μας αποθεμάτων, των παραλιών μας, των δασών μας, χωρίς ένα κοινωφελές αναπτυξιακό έργο!. Κοντέϊνερ στα σχολεία μας…

Αλήθεια ποιος τον εξουσιοδότησε να πει στον πρωθυπουργό αυτά τα ψέματα. Ποιος Δήμαρχος! Ποια δημοτικά συμβούλια! Από ποια συνέδρια και ποιοι είναι αυτοί οι επιστήμονες! Ποιος δημοκρατικός προγραμματισμός!

Και το σοβαρότερο! Ποιος αποφασίζει για τις δικές μας ζωές, για το δικό μας νησί!

Όχι αγαπητοί φίλοι. Μόνος του ο κ Χατζημάρκος αποφασίζει για τις δικές μας ζωές. Άφωνοι οι δικοί του, σαν γλάστρες που στολίζουν τον κήπο του αφέντη. Μόνος του αποφασίζει, χωρίς μια φωνή των δημοτικών εκπροσώπων μας να του πουν ότι η Κως δεν είναι εργοτάξιο έργων, αλλά λίμνη που θα βαλτώσει. Ότι αυτό που συμβαίνει δεν έχει καμιά σχέση  με αειφόρο ανθρωπογενή και περιβαλλοντική ανάπτυξη.

Εκτός και αν όλοι τους είναι αλλού ταγμένοι. Εάν όλοι τους εξυπηρετούν, χωρίς να το καταλαβαίνουν. την απληστία των μεγάλων τουριστικών υπερεθνικών γραφείων που θα εξαντλήσουν τα αποθέματα μας, ανθρώπινα και φυσικά και θα εγκαταλείψουν την περιοχή  όπως οι χρυσοθήρες ή καλύτερα όπως οι ακρίδες που ερημώνουν στο πέρασμα τους τη φύση και τη ζωή. 

Και εμείς όλοι βλέπουμε, τάχα μου, το χρήμα να ρέει και διασκεδάζουμε στα σαλούν δίπλα στα χρυσορυχεία, αδιάφοροι αν κάποια στιγμή θα εξαντληθούν τα χρυσοφόρα αποθέματα. Ανθρώπινα και φυσικά, γιατί έχει διαγραφεί από το λεξιλόγιο μας η λέξη αειφορία!

Κ.Καϊσερλης π. Δήμαρχος Κω

ADVERTORIALS