«Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΜΑΣ»
Κως 3/2/2025
Έκπληξη , οργή και αγανάκτηση προκαλεί η δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου περί διαζυγίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Δήμο της Κω.
Έκπληξη διότι μετά από πολύχρονη θητεία στην Αυτοδιοίκηση , δεν έχει ακόμα κατανοήσει το νόημα του θεσμού , το ρόλο του εκλεγμένου στο θεσμό και τον εργοδότη του στο θεσμό που είναι ο πολίτης και μόνον αυτός!
Οργή δε και αγανάκτηση προκαλεί η αλαζονική του συμπεριφορά και η υπεροψία του προς τους Κώους πολίτες.
Ο κύριος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και προσφάτως Πρόεδρος στην Ένωση Περιφερειών δε μπορεί να καταλάβει ότι αναφερόμενος σε διαζύγιο με τον Δήμο της Κω , αυτομάτως δηλώνει ότι αποκόπτεται και προσβάλλει την Κωακή κοινωνία και τους Κώους πολίτες , το 60% των οποίων τίμησαν δια της ψήφου των την παράταξή του στις τελευταίες Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μετά από σειρά ετών που υπηρετεί την Αυτοδιοίκηση , δεν έχει κατανοήσει ότι το αξίωμά του επιτάσσει σεμνότητα και μετριοφροσύνη και όχι αλαζονεία και υπεροψία!
Δεν συνειδητοποιεί ότι ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΟ ΔΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΛΑΟ.
Και πολλά άλλα δεν κατανόησε και ποτέ δεν θα κατανοήσει ο κ. Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας , επιβάλλεται όμως να μάθει ότι:
Η αλαζονεία είναι μια ιδιαίτερη ασθένεια με το χειρότερο σύμπτωμα…,αυτό της εντύπωσης ότι είμαστε καλύτεροι από τους άλλους….και κάτι ακόμα πολύ διδακτικό …ο φασισμός αρχίζει με τη σκέψη ότι όλοι οι άλλοι είναι ανόητοι και κατώτεροι μας.
Καλή συνέχεια λοιπόν στο έργο σας και μην ξεχνάτε ότι υπηρετείτε το σύνολο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και όχι επιλεκτικά κάποια από αυτά.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Νίκος Κανταρζής-Αρχιτέκτονας-τέως Αυτοδιοικητικός