ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ: Μειωμένη η επιβατική κίνηση προς την Κω - Δηλώσεις του κ. Τυρινόπουλου στο kosnews24

ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ: Μειωμένη η επιβατική κίνηση προς την Κω - Δηλώσεις του κ. Τυρινόπουλου στο kosnews24

Μειωμένη είναι η κίνηση της επιβατικής κίνησης στην ακτοπλοΐα προς το νησί της Κω σύμφωνα με τον ναυτιλιακό πράκτορα και μέλος του ΔΣ της ένωσης τουριστικών γραφείων Δωδεκανήσου, κ. Σπύρο Τυρινόπουλο.

Συγκεκριμένα ο κύριος Τυρινόπουλος μιλώντας στο kosnews24 δήλωσε ότι η κίνηση, είναι μικρότερη σε σύγκριση με την περσινή χρονιά σε αντίθεση με τις Κυκλάδες που παρουσιάζουν αύξηση στους Έλληνες ταξιδιώτες. « Ελπίζουμε ότι όσο πλησιάζει τέλος Ιουλίου, ότι θα αυξηθεί αυτή η κίνηση.» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι αύξηση παρουσιάζουν άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, όπως η Ρόδος και η Πάτμος.

Πτώση όμως παρουσιάζει και το ενδιαφέρον των τουριστών για τα ενδιάμεσα νησιά πέραν της Κω, αφού έχει μειωθεί και η επιβατική κίνηση από την Κω προς τα γύρω νησιά, που δε διαθέτουν αερολιμένα.

« Ακόμα δεν έχουμε δει την έντονη κίνηση που έρχονται με πτήση στην Κω. Που φεύγουν για Σύμη, Λέρο, Πάτμο, Αστυπάλαια. Αυτό το έντονο δεν το έχουμε δει ακόμα. Ελπίζουμε ότι θα το δούμε τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο κ. Τυρινόπουλος.

Αγοραστική πτώση των Τουριστών


Σε ερώτηση για το πού οφείλεται η παραπάνω μείωση ο κύριος Τυρινόπουλος απάντησε ότι γενικά παρατηρείται μία πτώση στην αγοραστική δύναμη των ξένων, καθώς μπορεί να υπάρχει πολύς κόσμος που κινείται στην αγορά αλλά δεν καταναλώνει.

Αύξηση των Τούρκων επισκεπτών μέσω Σένγκεν.

Σε αντίθεση με την κίνηση στα δρομολόγια των πλοίων εντός της Ελλάδας, αύξηση παρατηρείται στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κω - Τουρκίας, με τον κ. Τυρινόπουλο να τονίζει ότι είναι πολύ σημαντική η αύξηση αυτή καθώς οι Τούρκοι επισκέπτες ξοδεύουν αρκετά χρήματα στην τοπική αγορά και είναι επισκέπτες τους οποίους χρειάζεται το κέντρο της πόλης.

Ακόμα ο κ. Τυρινόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο της Σένγκεν αναφορικά με τις καθυστερήσεις στον διαβατηριακό έλεγχο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πολλά παράπονα των επισκεπτών για τη μη ύπαρξη σκιάστρων στον χώρο της Σένγκεν .

Δείτε τα όσα δήλωσε στο βίντεο που ακολουθεί

ADVERTORIALS