Σημαντικές δράσεις της Αστικής Εταιρείας Ιπποκράτης μέσω του προγράμματος ''Κώων Βίος – Εστία''! Δείτε τη συνέντευξη τύπου

Σημαντικές δράσεις της Αστικής Εταιρείας Ιπποκράτης μέσω του προγράμματος ''Κώων Βίος – Εστία''! Δείτε τη συνέντευξη τύπου

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ το πρωί της Τετάρτης 2 Μαρτίου, στα τοπικά ΜΜΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της Αστικής Εταιρείας ''Ιπποκράτης'' με την επωνυμία ΄΄Κώων Βίος – Εστία.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Δρ Δημήτριος Κ. Γερούκαλης, Ἐπιστημονικός Διευθυντής, η Πρόεδρος της Αστικής Εταιρείας ''Ιπποκράτης'' κ. Διονυσία Τελλή, ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κω κ. Γιάννης Διακομανώλης, ο Κώος ΣΕΦ/Μάγειρας κ. Μιχάλης Ποταμούσης και η διατροφολόγος κ. Πόπη Μαλαχία.

Η κ. Τελλή αναφέρθηκε στις νέες δράσεις του προγράμματος οι οποίες είναι ο νέος περιληπτικός διατροφικός οδηγός, που συντάχθηκε υπό την επιμέλεια της διαιτολόγου-διατροφολόγου κας Μαλαχία Πόπης, που θα μοιραστεί στα δημοτικά σχολεία του νησιού μας και η νέα εκπομπή ''ΚΩΩΝ ΒΙΟΣ ΕΣΤΙΑ'' η οποία θα παρουσιάζεται στο KOS TV.

Η Πρόεδρος της Αστικής Εταιρείας ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για τη σημαντική δουλειά που γίνεται και θα συνεχίζει να γίνεται στο μέλλον, με την τοπική μας κοινωνία να αποκτά σημαντικά οφέλη.

Ο Κ. Γερούκαλης στάθηκε στον σημαντικό ρόλο που παίζει η κουζίνα στην οικογένεια, η οποία μέσα από αυτές τις δράσεις έχεις ως στόχο να αναβαθμιστεί στη συνείδηση των παιδιών και των Κώων.

Όπως σημείωσε το τραπέζι είναι ένας τόπος συνάντησης και η κοινωνία δεν μπορεί να το αγνοεί, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η ανατροφή των παιδιών ξεκινάει από το σπίτι και η κουζίνα είναι ένας τόπος όπου μπορούν να ασκούνται πάνω σε αυτό τα άτομα.

Ο κ. Διακομανώλης με τη σειρά του δήλωσε ότι το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κω εδώ και αρκετά χρόνια δίνει σημαντικό βάρος στον βιωματικό τρόπο της μάθησης των μαθητών, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται και μέσω αυτών των δράσεων.

Ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού τόνισε πως μέσω της διατροφής τα παιδιά μαθαίνουν ότι η γλώσσα, η φυσική, τα μαθηματικά καθώς και άλλες επιστήμες είναι μέσα στη ζωή μας.

Ο γνωστός Κώος ΣΕΦ Μιχάλης Ποταμούσης αναφερόμενος στην εκπομπή την οποία θα παρουσιάσει στο KOS TV μαζί με τη διατροφολόγο Πόπη Μαλαχία ανέφερε πως στόχος και σκοπός είναι να αναβιώσει το οικογενειακό τραπέζι, δίνοντας γαστρονομικές κατευθύνσεις έτσι ώστε να μάθουν τα παιδιά να τρέφονται σωστά και παράλληλα να μάθουν οι Κώοι τι σημαίνει οικογενειακή διατροφή και οικιακή οικονομία. Ο κ. Ποταμούσης τόνισε ότι η Κως είναι ένας ευλογημένος τόπος και η διατροφική μας αλυσίδα μπορεί να στηρίζεται στα προϊόντα που παράγει το νησί.

Η κ. Πόπη Μαλαχία με τη σειρά της αναφέρθηκε στην εκπομπή η οποία έχει στόχο να μας ταξιδέψει στον κόσμο και την ιστορία της διατροφής και της μαγειρικής για να χτίσουμε μια πιο ποιοτική σχέση με το φαγητό, σημειώνοντας πως η τροφή είναι πράξη θρέψης και απόλαυσης απαλλαγμένη από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα.

Αναφορικά με τον Διατροφικό Οδηγό τον οποίο και επιμελήθηκε, η κυρία Μαλαχία αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησε η συγγραφή του καθώς και στον σκοπό του που δεν είναι άλλος από την ουσιαστική ενημέρωση, για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των παιδιών, αξιοποιώντας τη διατροφική μας παράδοση και στηριζόμενοι ταυτόχρονα στη σύγχρονη επιστημονική γνώση.

ADVERTORIALS