Στα νησιά μας για διακοπές ο Τζεφ Μπέζος - Εντυπωσιάζει το σούπερ γιοτ του, ABEONA - Βρίσκεται έξω από την Κάλυμνο. Πέρασε από Κω, Ψέριμο και Πλάτη

Στα νησιά μας για διακοπές ο Τζεφ Μπέζος - Εντυπωσιάζει το σούπερ γιοτ του, ABEONA - Βρίσκεται έξω από την Κάλυμνο. Πέρασε από Κω, Ψέριμο και Πλάτη

Έξω από την Κάλυμνο βρίσκεται, σήμερα Δευτέρα 24 Ιουνίου, το υπερπολυτελές γιοτ του Τζεφ Μπέζος ABEONA, με τον Τζεφ Μπέζος και την παρέα του να απολαμβάνουν τις διακοπές τους. 

Το σούπερ γιοτ αναχώρησε χθες Κυριακή 23 Ιουνίου από την περιοχή Yalikavak της Τουρκίας, στη συνέχεια έφτασε στην Κω και αργότερα πέρασε από την Ψέριμο και τη νησίδα Πλάτη όπου παρέμεινε για λίγη ώρα, για να φτάσει στη συνέχεια και να αγκυροβολήσει στην Κάλυμνο λίγο πιο έξω από το Βαθύ.

Όπως είναι φυσικό το σούπερ γιοτ εντυπωσιάζει, με τον Τζεφ Μπέζος να βρίσκεται στο γιοτ και να απολαμβάνει τις διακοπές του στα νησιά μας. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΤ.

Το Abeona είναι σκάφος υποστήριξης.

Με άλλα λόγια, το σκάφος αυτό έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει υποστήριξη σε μεγαλύτερα σκάφη αναψυχής.

Στην προκειμένη περίπτωση, για το Koru, το δεύτερο μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος στον κόσμο, το οποίο ανήκει και αυτό στον Τζεφ Μπέζος. 

To ABEONA μπορεί να φιλοξενήσει έως και 65 άτομα, 45 επιβάτες και 20 μέλη πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού προσωπικού. Περιλαμβάνει ένα ελικοδρόμιο και πρόσθετα γκαράζ για τα μικρότερα σκάφη και τα τζετ σκι.

Το Abeona είναι ένα μηχανοκίνητο σκάφος με συνολικό μήκος 75,25 μ. Κατασκευαστής του σκάφους είναι η Damen Yachting, η οποία δρομολόγησε το Abeona το 2023. Το superyacht έχει πλάτος 12 m, βύθισμα 4 m και όγκο 1.901 GT.

Τροφοδοτείται από 2 κινητήρες MTU, οι οποίοι της δίνουν μέγιστη ταχύτητα 18 kn.

Στην παγκόσμια κατάταξη των μεγαλύτερων σκαφών αναψυχής, το superyacht Abeona βρίσκεται στον αριθμό 237. Είναι το 2ο μεγαλύτερο σκάφος που κατασκευάστηκε από την Damen Yachting.

ADVERTORIALS