Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω μιλάει στο kosnews24 - Σήμερα η συνάντηση Ιατρικού Συλλόγου και παθολόγων του νησιού

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω μιλάει στο kosnews24 - Σήμερα η συνάντηση Ιατρικού Συλλόγου και παθολόγων του νησιού

Στο kosnews24 μίλησε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω Κατερίνα Γαβαλά, με αφορμή τα όσα δήλωσε πρόσφατα σε αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης για το νοσοκομείο της Κω ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και για τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Υγείας, του Υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, του Ιατρικού Συλλόγου Κω, της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης του νοσοκομείου.

Η κ.Γαβαλά, μιλώντας στην κάμερα του kosnews24, ανέφερε χαρακτηριστικά « Έχουμε να πούμε ότι βρισκόμαστε σε ένα αδιέξοδο ουσιαστικά, γιατί εδώ και τέσσερα χρόνια το νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς παθολογική κλινική. Όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι υπάρχει μία αποεπένδυση στο ΕΣΥ, ότι αντί για ένα 7% του ΑΕΠ που ως μέσο όρο η Ευρώπη δίνει στα νοσοκομεία, (πρόκειται για το ποσοστό των ευρωπαϊκών κρατών που πάει στο δημόσιο σύστημα υγείας) εν γένει το ελληνικό κράτος έχει αποφασίσει -η συγκεκριμένη κυβέρνηση σίγουρα- να δίνει ένα 5%», ενώ συνέχισε τονίζοντας ότι ο ιατρικός σύλλογος της Κω έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο να καταθέτει ερωτήσεις και υπομνήματα με λύσεις προς την κεντρική διοίκηση και το υπουργείο, μέσω επιστολών, ζητώντας απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο kosnews24 η κ. Γαβαλά οι αναπάντητες μέχρι τώρα ερωτήσεις αφορούσαν στις ακάλυπτες θέσεις των ιατρών στο νοσοκομείο της Κω, ενόψει καλοκαιριού.

« Ερχόμαστε στον Ιούλιο και τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα, προσπαθώντας να καλύψουμε θέσεις οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί εδώ και 4 χρονια. Ο υπουργός αποφάσισε να καλύψει αυτές τις θέσεις με έναν τρόπο επιτακτικό. Επιβάλλοντας με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο, στους ιδιώτες γιατρούς να εμπλακούν στη διαχείριση της παθολογικής κλινικής σε πρώτη φάση.» δήλωσε η κ. Γαβαλά.

Στη συνέχεια τόνισε ότι οι παθολόγοι του νησιού έχουν συνεισφέρει και «έχουν βάλει πλάτη» στο νοσοκομείο της Κω 4 χρόνια τώρα, διευκρινίζοντας όμως ότι είναι ελευθερία κάθε επαγγελματία στην Ελλάδα να επιλέγει αν θα δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμα, αναφέρθηκε και στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα μεταξύ του ιατρικού συλλόγου και των παθολόγων του νησιού, για το παραπάνω θέμα, με την κ. Γαβαλά να μην αποκλείει, το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στον κ. Αβρίθη, με αφορμή το βίντεο από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Υγείας (πατήστε εδώ για το σχετικό ρεπορτάζ).

Δείτε τα όσα δήλωσε η κ. Γαβαλά, στο βίντεο που ακολουθεί.

ADVERTORIALS