Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κω και του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών Γ.Ν Κω για τον μοναδικό καρδιολόγο του νοσοκομείου

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κω και του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών Γ.Ν Κω για τον μοναδικό καρδιολόγο του νοσοκομείου

ΘΕΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών Γ.Ν Κώ θεωρεί θεσμική του υποχρέωση να προβεί στις κάτωθι διευκρινίσεις με αφορμή αήθη δημοσιεύματα του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με την αποχώρηση του μοναδικού καρδιολόγου από το νοσοκομείο.

Αποσαφηνίζεται ότι ο ιατρός απουσιάζει με γονική άδεια ανατροφής τέκνου βάση του υπ. Αριθμ. 6989/17-07-2024 όπως προβλέπεται από την νομοθεσία ,έχοντας εγκαίρως ενημερώσει την διοίκηση εκφράζοντας απόλυτο σεβασμό σε ασθενείς και συναδέλφους.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2024 πραγματοποίησε 109 εφημερίες,περίπου 21 εφημερίες κάθε μήνα, ενώ ήταν σε διαρκή ετοιμότητα, χωρίς καμία δυνατότητα ανάπαυσης.

Είναι σαφές ότι η συνεχής και άρτια επιστημονικά προσφορά του συναδέλφου, δεν αμφισβητείται .

Είναι έκδηλη η απορία ασθενών οι οποίοι δέχτηκαν κατά το τελευταίο διάστημα τις υπηρεσίες του για του ισχυρισμούς που τον θέλουν απόντα.

Είναι στην διάθεση των οργάνων του νοσοκομείου στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι ακόμα και στο αναφερόμενο δημοσίευμα στον τοπικό τύπο έκτακτο καρδιολογικό περιστατικό η συμβολή του ήταν καταλυτική.

Καλείται η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες για την ορθή λειτουργία και την κάλυψη των κενών θέσεων, να προβεί άμεσα στον εκσυγχρονισμό του οργανισμού του νοσοκομείου και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, ως οφείλει.

Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι η τελευταία προκήρυξη για θέση επιμελητή καρδιολογίας από το αρμόδιο υπουργείο ανάγεται στην 2-9-2021.

Η Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Κω, στηρίζει με ψήφισμά της την ως άνω ανακοίνωση.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣΚΩ                               Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΣΟΚ/ΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Γαβαλά Κατερίνα                                             Κοτσίδας Ιωάννης

ADVERTORIALS