Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω μιλάει στο kosnews24 για τον νέο δικαστικό χάρτη - Οι αλλαγές στην περιοχή μας

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω μιλάει στο kosnews24 για τον νέο δικαστικό χάρτη - Οι αλλαγές στην περιοχή μας

Στην κάμερα του kosnews24 μίλησε  ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, Μανώλης Χατζηάμαλλος, αναφορικά  με τον νέο δικαστικό χάρτη.

Σύμφωνα  με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, το νέο νομοσχέδιο εισάγει μεταξύ άλλων διατάξεις που αφορούν στην ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων και χωροταξική  αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της χώρας. Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Κω, από αρχές Σεπτεμβρίου, με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, περνάμε σε μία άλλη δομή  των δικαστηρίων της χώρας, με την κατάργηση των Ειρηνοδικείων και τη μετατροπή τους σε περιφερειακά πρωτοδικεία.  « Στον τόπο μας, στην περιφέρεια Βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου, όπου και δραστηριοποιείται ο δικηγορικός σύλλογος Κω, δημιουργούνται δύο περιφερειακά και ένα κεντρικό. Θα έχουμε λοιπόν ένα κεντρικό πρωτοδικείο στην Κω στο οποίο θα ενσωματωθεί το ειρηνοδικείο και θα έχουμε δύο περιφερειακά στην Κάλυμνο και στη Λέρο.» ανέφερε ο κ. Χατζηάμαλλος, υπογραμμίζοντας ότι η αλλαγή αυτή θα βοηθήσει αρκετά στην αποσυμφόρηση των υποθέσεων.  

Ο κ. Χατζηάμαλλος αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα αύξησης των οργανικών θέσεων των δικαστών λέγοντας χαρακτηρστικά: « Έχουμε διεκδικήσει και  βάζουμε ως θέμα την αύξηση των οργανικών θέσεων των δικαστών. Είδαμε και  εισακουστήκαμε στην κεντρική εξουσία, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, και πήραμε έναν εισαγγελικό πάρεδρο, για πρώτη φορά στην ιστορία του πρωτοδικείου μας. Αυτό ήταν ένα αποτέλεσμα μιας αγαστής συνεργασίας μεταξύ δικηγορικού συλλόγου και δικαστικών σχηματισμών», τονίζοντας ότι εφόσον και αν οι φορείς πηγαίνουν στοχευμένα στην κεντρική εξουσία και καταθέτουν προτάσεις, θα εισακουστούν.

Δείτε τα όσα είπε ο ο κ. Χατζηάμαλλος στο βίντεο που ακολουθεί:

ADVERTORIALS