Ανακοινώθηκε η συνέχιση των εργασιών για την αποκατάσταση του Τεμένους Defterdar και της Κρήνης της κάθαρσης στην πλατεία ελευθερίας

Ανακοινώθηκε η συνέχιση των εργασιών για την αποκατάσταση του Τεμένους Defterdar και της Κρήνης της κάθαρσης στην πλατεία ελευθερίας

Δείτε παρακάτω την ενημέρωση της προέδρου του Οργανισμού Διαχείρισης Κτημάτων Βακούφ Κω, Ελβάν Κοτζαογλάν.


Ο Οργανισμός Διαχείρισης Κτημάτων Βακούφ Κω είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει και επισήμως, την συνέχιση των εργασιών για την αποκατάσταση του Τεμένους Defterdar και της Κρήνης της κάθαρσης στην πλατεία ελευθερίας.

Το έργο έχει αναλάβει η εταιρεία «ΟΚΤΑΝΑ Α.Ε.» και το κόστος του ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου τριάντα εννιά χιλιάδων τετρακοσίων εβδομήντα εννέα ευρώ και πενήντα λεπτών (1.039.479,50 €). Το έργο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2025.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω, ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην επανάληψη των διαδικασιών για την ανάληψη του έργου από τον νέο ανάδοχο, καθώς ο προηγούμενος παραιτήθηκε λόγω αδυναμίας του να εκτελέσει τις εργασίες αποκατάστασης του Defterdar.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη, που για ακόμα μια φορά τήρησε την δέσμευση της για την υλοποίηση του έργου, τον Γ.Γ. Πολιτισμού κ. Διδασκάλου, τον Διευθυντή Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων κ. Βλαχούλη, καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την αγαστή συνεργασία για την υλοποίηση όλων των έργων μας.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω για την αμέριστη συμπαράσταση τους τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Πιερρακάκη, καθώς και τον Γ.Γ. Θρησκευμάτων κ. Καλαντζή.

ADVERTORIALS