Κ. Σβύνου: Η περιφέρεια θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του νέου σωματείου «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΩΩΝ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΑΝΙΑΣ»

Κ. Σβύνου: Η περιφέρεια θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του νέου σωματείου «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΩΩΝ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΑΝΙΑΣ»

Στο Επαρχείο υποδέχθηκε σήμερα Τρίτη 27 Αυγούστου, η Έπαρχος Κω – Νισύρου Κωνσταντίνα Σβύνου, τον πρόεδρο του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του νεοϊδρυθέντος σωματείου με την επωνυμία «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΩΩΝ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΑΝΙΑΣ» κ. Αντώνη Χατζημιχαήλ και τον μαέστρο κ. Θανάση Πουλιού, με αφορμή τη σύσταση του συλλόγου.

Αρχικά ο πρόεδρος του σωματείου, μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία του σωματείου, τονίζοντας ότι ήταν απαίτηση των μαθητών, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

« Όταν έγινε γνωστή σε εμάς η δεύτερη ανακοίνωση της παραίτησης του μαέστρου μας, τότε αυτό που αντικρίσαμε οι γονείς, έμεινε χαραγμένο στη μνήμη μας, δηλαδή τα παιδιά να κλαίνε συγκινημένα, λέγοντας και τώρα τι θα γίνει και τώρα τι θα κάνουμε», ενώ συμπλήρωσε ότι βλέποντας την ανάγκη των παιδιών για μουσική, παρακάλεσαν τον μαέστρο να δημιουργήσουν κάτι, με εκείνον στην αρχή να είναι συγκρατημένος αλλά τελικά όλα να ολοκληρώνονται με επιτυχία.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος ανέφερε ότι σκοπός του συλλόγου είναι η εκπαίδευση των παιδιών πάνω στη μουσική, η διοργάνωση εκδηλώσεων και μία μεγάλη συναυλία τον χρόνο.

Η κυρία Σβύνου με τη σειρά της υποσχέθηκε ότι η περιφέρεια θα σταθεί αρωγός σε όλες τις νέες τους προσπάθειες.

Ακόμη εξήρε το έργο του αρχιμουσικού Θανάση Πουλιού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για έναν μουσικό που έχει συνεισφέρει αρκετά στο πολιτιστικό κομμάτι της Κω, τα τελευταία 30 χρόνια.

« Η Κως έχει ανάγκη από ανθρώπους σαν κι εσένα Θανάση, οι οποίοι θα δώσουν και θα συνεχίσουν να δίνουν το δικό τους στίγμα και θα ομορφαίνουν και τη δική μας τη ζωή. Γι’ αυτό θέλω να συγχαρώ και τους γονείς που επιμείνατε σε αυτή την προσπάθεια και που πείσατε έναν άνθρωπο όπως ο Θανάσης Πουλιού, να συνεχίσει το πολύτιμο και σπουδαίο έργο», δήλωσε η Έπαρχος.

Ο κ. Πουλιού στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε και στην ονομασία του συλλόγου, λέγοντας ότι είναι ένας φόρος τιμής στον δάσκαλο Παναγιώτη Τσακανιά, ο οποίος όπως είπε, ήταν ο πρώτος που έγραψε τις πρώτες νότες σε χαρτί στο νησί της Κω το 1959.

Τέλος ο πρόεδρος του συλλόγου εξήγησε πως μπορεί κάποιος να γίνει μέλος της νέας φιλαρμονικής, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη χαρά των παιδιών, όταν ενημερώθηκαν για την ίδρυση της.


Για εγγραφές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα: 6943994040, 6944220245, 6945902215, 6979333373.

Δείτε τις δηλώσεις τους, στο βίντεο που ακολουθεί.

IMG-41a06eff617392daff816e4c81de1bac-V.jpg

IMG-05cec8ca2e2200d1f185c2d4f820ae54-V.jpg

ADVERTORIALS