Ο Δήμαρχος Κω μίλησε στο kosnews24 - Τι είπε για την καθημερινότητα, τους συνεργάτες του, τις προθεσμίες για το νέο νοσοκομείο, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα θέματα. ΒΙΝΤΕΟ

Ο Δήμαρχος Κω μίλησε στο kosnews24 - Τι είπε για την καθημερινότητα, τους συνεργάτες του, τις προθεσμίες για το νέο νοσοκομείο, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και πολλά άλλα θέματα. ΒΙΝΤΕΟ

Για όλους και για όλα μίλησε ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς στο kosnews24

Ο Δήμαρχος Κω υποδέχτηκε τη δημοσιογραφική ομάδα του kosnews24 στο δημαρχιακό μέγαρο, λίγους μήνες μετά από την πρώτη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Άννα Σαρηγιάννη στην Κέφαλο, αμέσως μετά την επανεκλογή του.

Ο Δήμαρχος απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων αναφορικά με τη φωτιά στην Καρδάμαινα, για την πυροπροστασία της Ζιάς, για την επιλογή των συνεργατών του, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, για το νέο Νοσοκομείο της Κω, για την καθυστέρηση έναρξης των εργασιών ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Κω και για το πού θα μεταφερθούν οι παραγωγοί, για τον θόλο στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ Πυλίου, για την εικόνα του νησιού, για το εάν υπάρχει δυσαρέσκεια από τον Κωακό λαό για την πολιτική της Δημοτικής Αρχής αλλά και για το εάν θα είναι ξανά υποψήφιος.

''Για τη Ζιά και την πυροπροστασία της περιοχής''

Ο κ. Νικηταράς αφού αναφέρθηκε στη φωτιά της 1ης Ιουλίου στην Κω, δήλωσε ότι υπάρχει σχέδιο εκκένωσης της Ζιάς και του ορεινού Ασφενδιού, απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το τι θα συμβεί σε περίπτωση πυρκαγιάς με το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί από τα τουριστικά λεωφορεία και τα οχήματα στην είσοδο του οικισμού. « Σαφώς και υπάρχει σχέδιο, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι όταν συμβεί αυτό, δε θα συμβεί ακαριαία. Δηλαδή υπάρχει ένας χρόνος αντίδρασης και ο χρόνος αντίδρασης περιλαμβάνει μέσα ως σενάριο και το απευκταίο, να υπάρχει ένα πρόβλημα στη διακίνηση των μεγάλων και βαρέων οχημάτων. Αυτό αντιμετωπίζεται και σαφώς είναι δεδομένο ότι εάν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι τέτοιο, το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε, η τροχαία, η πολιτική προστασία, η πυροσβεστική, είναι να αποφορτίσουμε την κίνηση''.

''Σωστή ή λάθος η επιλογή των συνεργατών σας''

Λίγους μήνες μετά την ορκωμοσία των αντιδημάρχων αλλά και των συμβούλων της νέας δημοτικής αρχής, ο κύριος Νικηταράς απάντησε στο ερώτημα εάν θεωρεί ότι τοποθέτησε τους κατάλληλους ανθρώπους, στις κατάλληλες θέσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ''Δεν είναι πάντα εύκολο να επιλύσεις αυτό το παζλ. Θα έλεγα ότι σχεδόν πάντοτε είναι δύσκολη επιλογή να καταλήξεις, γιατί έχεις μια συγκεκριμένη ανθρωπογεωγραφία και η ανθρώπινη δεξαμενή αυτών που επιλέγεις, είναι περιορισμένη. Εγώ για παράδειγμα έχω 17. Δεν έχω 117. Αυτοί είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι και ο δήμαρχος μαζί. Όμως είναι οι άνθρωποι που τους τίμησε η κοινωνία''.

''Πολιτιστικές εκδηλώσεις''

Σειρά στη συνέντευξη είχε η ερώτηση αναφορικά με τον πολιτισμό και τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο των Ιπποκρατείων, στο νησί μας. Ο δήμαρχος ρωτήθηκε για ποιο λόγο υστερούμε πολιτιστικών εκδηλώσεων συγκριτικά με άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, όπως η Νίσυρος, με τον ίδιο να απαντά ότι δεν οφείλεται στην έλλειψη πόρων, καθώς η Κως είναι ένας πλούσιος δήμος, αλλά έχουν καταργηθεί τα νομικά πρόσωπα, (ΔΟΠΑΒΣ και ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ) γεγονός που κατέστησε δύσκολο το έργο της δημοτικής αρχής για τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ακόμα τόνισε ότι η αποτίμηση πρέπει να γίνει στο τέλος της περιόδου και όχι τώρα.

''Νοσοκομείο Κω - Κριτική περιφερειάρχη''

Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε και το θέμα της κατασκευής του νέου νοσοκομείου Κω. Ο κ. Νικηταράς τόνισε ότι δε θα μπει σε τεχνικά ζητήματα για τα προαπαιτούμενα που χρειάζονται και τις ειδικές εγκρίσεις, για να μπορέσει ο Δήμος να εκταμιεύσει τα ευρωπαϊκά χρήματα, ξεκαθαρίζοντας ότι στην καταληκτική ημερομηνία ο Δήμος θα είναι έτοιμος.
Ακόμα, ο  δήμαρχος Κω δέχτηκε συμπληρωματική ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη τοποθέτηση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκου, ο οποίος σε ένα περιφερειακό συμβούλιο τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει ευρωπαϊκά χρήματα να γυρίσουν πίσω στην Ευρώπη επειδή δεν έχουν υποβληθεί οι απαραίτητες αιτήσεις, με τον δήμαρχο να ξεκαθαρίζει ότι ο κύριος Χατζημάρκος δεν αναφέρεται στην Κω.

''Καθυστέρηση έναρξης εργασιών στο Δικαστικό μέγαρο - Πού θα πάνε οι παραγωγοί''

Για το λόγο που έχει καθυστερήσει η έναρξη των εργασιών στο νέο δικαστικό μέγαρο, αλλά και για το πού θα μεταφερθούν οι  παραγωγοί  του νησιού που επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο σημείο που θα ανεγερθεί το Δικαστικό Μέγαρο, απάντησε ο κύριος Νικηταράς λέγοντας ότι οι εργασίες καθυστέρησαν για να γίνει μία προσαρμογή της σύμβασης που αφορά σε κάποιες λεπτομέρειες, ενώ ανακοίνωσε ότι οι παραγωγοί θα μεταφερθούν στο απέναντι δημοτικό οικόπεδο, όπου πρόσφατα φιλοξενούνταν και το λούνα-παρκ.

'' Δεν θα γίνει ο θόλος στο ανοιχτό γήπεδο μπάκσετ στο Πυλί''

Με αφορμή το πρόσφατο ρεπορτάζ του kosnews24 σχετικά με την αγωνία των παραγόντων, των γονέων αλλά και των αθλητών της μεγάλης οικογένειας της ΑΕ Πυλίου, για τον θόλo στο Πυλί, ο κύριος Νικηταράς ανέφερε ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων δε θα απολαύσουν οι αθλητές της περιοχής το εν λόγω έργο. ''Στον χώρο που διεκδικήσαμε και μας παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έκτασης 28,5 στρεμμάτων, δίπλα στο στρατόπεδο του 282 και παρακείμενα εκεί που θα ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο, θα αναγερθούν οι Αθλητικές εγκαταστάσεις που αφορούν στο νέο κλειστό γήπεδο και το νέο κολυμβητήριο. Εμείς παλεύουμε να φέρουμε πιο κοντά τον χρόνο υλοποίησης αυτού του μεγάλου και φιλόδοξου εγχειρήματος.'' δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικηταράς, τονίζοντας ότι ο θόλος στο Πυλί δεν θα τοποθετηθεί, αλλά οι  συνθήκες και οι υποδομές που θα έχει το νέο κλειστό γήπεδο θα είναι καλύτερες από αυτές που θα υπήρχαν με την τοποθέτηση του θόλου.

'' Για τους κοινόχρηστους χώρους και τραπεζοκαθίσματα ''

Ο κύριος Νικηταράς ξεκαθάρισε ότι έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής 70 πρόστιμα για παραβίαση των κοινόχρηστων χώρων, τονίζοντας ότι δεν τον εμποδίζει κάτι για να πράξει τα δέοντα παρότι με πολλούς εκ των επιχειρηματιών είναι γνωστός, φίλος, συγγενής. « Οι επιχειρηματίες πρέπει να σέβονται τον ελεύθερο διαθέσιμο χώρο. Δεν γίνεται ένα κατάστημα που θα πρέπει να έχει δύο πινακίδες να έχει 15. Δε λες τίποτα  πρώτον με τις 15 πινακίδες, δεν θα τραβήξει τον κόσμο, είναι αποδεδειγμένο και δεύτερον δημιουργείς πρόβλημα στην ελεύθερη πρόσβαση και στην ελεύθερη διακίνηση. Ε, λοιπόν, αυτό όποιος δεν το κατανοεί θα πληρώσει το τίμημα» δήλωσε ο κ. Νικηταράς ξεκαθαρίζοντας ότι θα συνεχιστούν οι έλεγχοι.

'' Για το εάν υπάρχει δυσαρέσκεια από τον Κωακό λαό για την πολιτική της Δημοτικής Αρχής''

Στην ερώτηση για το αν εισπράττει δυσαρέσκεια από τον κόσμο για την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος Κω δήλωσε: ''Θα προσπαθήσω να μεταπηδήσω στην πλευρά του δημότη και να δω και πώς ο δημότης, εγώ ως δημότης, βλέπω τα πράγματα. Πραγματικά, δεν είναι αυτό που θα ήθελα. Σαφέστατα δεν είναι αυτό που θα ήθελα και είναι δύο, τρία  κομβικά σημεία που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα. Όλα όμως έχουν την εξήγηση. Εγώ ως δήμαρχος γνωρίζω γιατί συνέβη αυτό»  τονίζοντας ότι το όλο πρόβλημα έγκειται στον νόμο που δεν επιτρέπει στον δήμο να κάνει νωρίτερα τις προσλήψεις.

Κλείνοντας, ο δήμαρχος απάντησε και στο ερώτημα εάν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα στις επόμενες δημοτικές εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά: ''Με όλα όσα συμβαίνουν δίπλα μας, όπου χάνουμε ανθρώπους μας, χάνουμε φίλους μας, την υγεία μας να έχουμε, όλα τα άλλα έρχονται''.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη του Δημάρχου Κω στο βίντεο που ακολουθεί.

ADVERTORIALS