Θ. Νικηταράς: Δεν ήξερε τι έλεγε η Έπαρχος Κω - Νισύρου. Ντροπή και ανήθικο να λένε ψέματα!

Θ. Νικηταράς: Δεν ήξερε τι έλεγε η Έπαρχος Κω - Νισύρου. Ντροπή και ανήθικο να λένε ψέματα!

Τις δικές του απαντήσεις έδωσε ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τη συζήτηση και λήψη απόφασης για τη μεταφορά των απορριμμάτων της Καλύμνου στην Κω, όπως αυτή αναφέρεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλυμνίων της 29ης Ιουλίου 2024.

Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς αναφερόμενος στη συνέντευξη που παραχώρησε η Έπαρχος Κω - Νισύρυ Κ. Σβύνου, μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες Γ. Κρητικό και Χ. Ναβροζίδη, τόνισε ότι η Έπαρχος δεν ήξερε τι έλεγε, με τον Δήμαρχο να αναφέρει ότι δέχτηκε λάσπη, αφού η Έπαρχος και οι συνάδελφοί της έλεγαν ψέματα.

Ο κ. Νικηταράς αναφέρθηκε στα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η Έπαρχος Κω - Νισύρου (πατήστε εδώ) τα οποία σύμφωνα με τον Δήμαρχο δεν αναφέρουν ότι ψήφισε την μεταφορά των σκουπιδιών από την Κάλυμνο στον ΧΥΤΑ Κω αλλά, μετά από χρόνια, τη μεταφορά των υπολλειμάτων ανακύκλωσης που θα γίνεται στην Κάλυμνο.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κω δήλωσε:

''Ακούστε τι ψήφισε ο δήμαρχος, όχι μεταφορά με κοντέινερ των απορριμμάτων, που ουδέποτε ψήφισε αλλά μονάδες ολοκληρωμένης ανακύκλωσης και ανάκτησης αποβλήτων δήμων Κω και Καλυμνίων, λαμβάνοντας υπόψη κοστολογικά και χρηματοοικονομικά στοιχεία σύμφωνα με τις τρέχουσες απαιτήσεις, αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ.

Τι είναι αυτό αγαπητοί συνάδελφοι, θα ρωτήσετε, που μας διαβάζει ο δήμαρχος; Eίναι αγαπητοί μου συνάδελφοι και αγαπητοί συμπολίτες που σας κοιτώ στα μάτια σε Kω, Kάλυμνο, Rόδο και όπου αλλού βλέπετε, το έργο της κατασκευής των δύο μονάδων που θα γίνουν μετά από μερικά χρόνια, 2030 θα ναι, 2035 θα ναι, δεν ξέρουμε πότε θα ναι.

Τι ψήφισα λοιπόν εγώ εδώ, ότι στο εργοστάσιο της Καλύμνου, οι άνθρωποι σήμερα καίνε τα απορρίμματα και ψάχνουν μετά από 5-7-8 χρόνια να κάνουν εργοστάσιο, όταν το φτιάξουν αυτό το εργοστάσιο που θα τους λύσει τα προβλήματα, καταρχήν να μην καίγονται τα σκουπίδια τους, θα αρχίσουν και την ανακύκλωσή τους εκεί μέσα. Τι λέει λοιπόν αυτό που ψήφισα, ότι τα υπολείμματα της ανακύκλωσης μετά από 10 χρόνια, τα υπολείμματα επεξεργασίας της ΜΠΑΑα, που είναι η Μονάδα Πρόσθετης Ανάκτησης Ανακύκλωσης, δηλαδή έχουμε την αρχική μονάδα ανακύκλωσης στην Κάλυμνο, όταν θα γίνει το επόμενα χρόνια και θα έχουν και μία δεύτερη μονάδα που επιπρόσθετα ανακυκλώνει εκεί και ό,τι περισσεύει θα το στέλνουν στη μονάδα στο μεγάλο εργοστάσιο στην Κω, να γίνεται μία ακόμα ανακύκλωση των ανακυκλωμένων, δηλαδή χαρτί, γυαλί, πλαστικό και αυτά θα στέλνονται για να γίνεται καύσιμο.

Αυτές τις ημέρες, βάλλομαι με έναν ανήθικο τρόπο, αυτοί οι άνθρωποι που λένε τι ψήφισα για μετά από 10 χρόνια, όταν πλέον αυτά έχουμε λύσει το πρόβλημά μας στην Κω και στην Κάλυμνο με δύο εργοστάσια και λέω ότι δέχομαι να μας φέρουν τα ανακυκλώσιμα των ανακυκλώσιμων οι Καλύμνιοι.

Τι σχέση έχει; Eσείς που δεν ντρέπεστε με επαίσχυντο και ανήθικο τρόπο να ψεύδεστε απέναντι στην Κωακή κοινωνία, να λέτε ότι αυτό αφορά στη μεταφορά με νταλίκες 40.000 τόνων, χύμα απορριμάτων, από την Κάλυμνο στην Κω και να έρχεστε εσείς οι Κώοι να το υπερασπίζεστε αυτό.

Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων και εχθρών, όταν εμείς βάζουμε τα δαχτυλάκια μας και βγάζουμε τα μάτια μας, Πραγματικά αναρωτιέμαι.

Είναι τραγικό να κάθομαι να υπερασπίζομαι το αυτονόητο, να υπερασπίζομαι την τιμή, την υπόληψη, την ακεραιότητα και την εντιμότητα και πραγματικά αναρωτιέμαι αν αυτά που προανέφερα ως στοιχεία της πολιτικής μου παρουσίας, είναι τελικά αυτά που μπορεί να ενοχλούν, ότι εδώ πέρα βρίσκεται ένας άνθρωπος που είναι ακέραιος, που μιλάει καθαρά, που μιλάει πάνω από το τραπέζι.

Σε όλη αυτή την ιστορία εγώ, οι συνεργάτες μου και θεωρώ σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το συμφέρον της Κωακής κοινωνίας.''

ADVERTORIALS