Δείτε τις δηλώσεις της Επάρχου Κω - Νισύρου στο kosnews24 για τη μεταφορά των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ζηπαρίου. Σβύνου: ''Το θέμα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες"

Δείτε τις δηλώσεις της Επάρχου Κω - Νισύρου στο kosnews24 για τη μεταφορά των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ζηπαρίου. Σβύνου: ''Το θέμα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες"

Στην κάμερα του kosnews24, μίλησε η Έπαρχος Κω - Νισύρου Κωνσταντίνα Σβύνου, με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κω (πατήστε εδώ), σύμφωνα με την οποία, με ευθύνη της περιφέρειας, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ζηπαρίου έχουν μείνει χωρίς λεωφορείο, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών, από και προς το σχολείο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Έπαρχος, ο διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών των σχολείων έγινε κανονικά αλλά το κενό προκλήθηκε μετά από τη μη ανάληψη των καθηκόντων του αναδόχου που θα εξυπηρετούσε πέντε σχολεία του νησιού, ανάμεσα στα οποία ήταν και το Δημοτικό Σχολείου Ζηπαρίου.

Η κα. Σβύνου τόνισε ότι το ζήτημα θα επιλυθεί τις επόμενες ημέρες καθώς τα δρομολόγια θα αναλάβει ο ανάδοχος που εξυπηρετεί τα υπόλοιπα σχολεία του νησιού.

Τέλος τόνισε ότι τα αιτήματα γίνονται από το κάθε σχολείο, γύρω στα τέλη Απριλίου, απευθείας στο τμήμα προμηθειών της Περιφέρειας, με αποτέλεσμα, όπως δήλωσε η Έπαρχος, το Επαρχείο να μην έχει συγκεντρωτική λίστα των σχολείων που κατέθεσαν πρόταση ή των υπολοίπων. Το τμήμα προμηθειών θα ξεκινήσει εγκαίρως φέτος τον προγραμματισμό, έτσι ώστε να υπογραφεί μια διετής σύμβαση με τον ανάδοχο, προκειμένου να μην υπάρχουν άλλες τέτοιες αστοχίες στο μέλλον, οι οποίες οφείλονται σε ασυνεπείς αναδόχους, όπως τόνισε η κα. Σβύνου.

ADVERTORIALS