Η Συνοπτική παρουσίαση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Κω από τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Κω

Η Συνοπτική παρουσίαση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Κω από τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Κω

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στα τοπικά ΜΜΕ, παρουσία των αντιδημάρχων Κώστα χόνδρου, Γεωργίας Κασσιώτη και Αλέξανδρου Χρυσόπουλου, για θέματα της επικαιρότητας.

Αρχικά το θέμα της εισήγησης του Δημάρχου, ήταν η έγκριση των 9.600.000 € από Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας για τη Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στην πόλη της Κω.

Συγκεκριμένα μέσω μίας παρουσίασης (δείτε την παρακάτω στις φωτογραφίες) παρουσίασε τα 21 έργα που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων των δημοσιογράφων για το πως μπορεί να διασφαλιστεί ότι τα έργα δεν θα έχουν την χρονοκαθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί σε προηγούμενα έργα και θα ολοκληρωθούν εγκαίρως, ο δήμαρχος απάντησε ότι σκοπός της παρούσας δημοτικής αρχής είναι να έχουν υλοποιηθεί μέχρι το τέλος της θητείας της.

Στη συνέχεια κύριος Νικηταράς απαντώντας σε άλλη ερώτηση ανέφερε ότι πέρα από τα 21 έργα, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι δουλεύουν και για νέες μελέτες που θα ανακοινωθούν άμεσα.

Όσον αφορά τα σχόλια που ακούστηκαν για το ότι ο Δήμαρχος Κω δεν ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ο κ Νικηταράς δήλωσε χαρακτηριστικά:

''Αναφέρατε ότι έτυχε μίας αρνητικής τοποθέτησης, από την κυρία Έπαρχο, το ότι στη δική μας ανακοίνωση, δεν ανέφερα τον Περιφερειάρχη… Ξέρετε μια πολιτική ανακοίνωση δεν είναι ανταλλαγή ευχών. Οι ανταλλαγές ευχών γίνονται σε άλλα επίπεδα, τηλεφωνικά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Όταν πολιτικά βγαίνεις και απευθύνεσαι στην κοινωνία, λες αυτό πετύχαμε ως Δήμος”, ενώ ο Δήμαρχος Κω συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην κ. Σβύνου ''Ποια είναι αυτή που θα μου πει εμένα, να αποχωρήσω από τον ενεργό πολιτικό στίβο'' (πατή εδώ για ολόκληρη τη δήλωση) ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιθυμεί να μπει σε κανενός τα χωράφια αλλά δεν θα επιτρέψει και σε κανέναν άλλο να εισέλθει στα δικά του χωράφια.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του kosnews24 Άννας Σαρηγιάννη, για το γεγονός ότι Περιφέρεια, Επαρχείο και Δήμος σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για το οποίο συνεργάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, έβγαλε ο καθένας δική του ανακοίνωση, χωρίς οι δύο βαθμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης να έχουν μια κοινή γραμμή, ο δήμαρχος απάντησε ότι ο καθένας δημοσιοποιεί δελτία τύπου αναφορικά με το θέμα που τον αφορά.

ADVERTORIALS