Η πρώτη δημόσια συζήτηση του Ομίλου για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση - Ποιοι έδωσαν το ''παρών''

Η πρώτη δημόσια συζήτηση του Ομίλου για τη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση - Ποιοι έδωσαν το ''παρών''

Σκοπός της δημόσιας συζήτησης ήταν η ανάδειξη των προβληματισμών και των ανησυχιών για τον αποκλεισμό των πολιτών και της κοινωνίας από τη συμμετοχή τους στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του νησιού μας.

Με τη συμμετοχή αρκετών παλαιών αλλά και νέων αυτοδιοικητών και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε ο Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση, το απόγευμα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου στο ΧΑΝΙ.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Συνταγματολόγος κ. Κώστας Μποτόπουλος, ενώ λόγω ενός προβλήματος υγείας δεν μπόρεσε να παραστεί ο πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής κ. Λευτέρης Κουσούλης, όπως θα ήταν ο δεύτερος ομιλητής.

Τον ρόλο του συντονιστή είχε αναλάβει ο πρώην Δήμαρχος και ιδρυτικό στέλεχος του Ομίλου κ. Μιλτιάδης Φάκκος, με τον πρόεδρο του Ομίλου κ. Κώστα Καΐσερλη και τον συνταγματολόγο κ. Κώστα Μποτόπουλο να τον πλαισιώνουν.

Ο κ. Καΐσερλης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι ο Όμιλος έχει αποφασίσει να δημιουργήσει, τον χειμώνα, δύο λέσχες προβληματισμού και διαλόγου. Η μια θα δημιουργηθεί στην Κω και η άλλη στην Αντιμάχεια, με σκοπό να διερευνηθούν θέματα που σχετίζονται με την δημοκρατία και την αυτοδιοίκηση.

Ακόμα ο Όμιλος αποφάσισε μετά από διάλογο που έγινε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, να στηρίξει την υλοποίηση ενός οράματος του Σεβασμιωτάτου, το οποίο είναι η ίδρυση στέγης για τους ηλικιωμένους έτσι ώστε να καλυφθεί ένα τεράστιο κενό που υπάρχει στην κοινωνία μας.

Στη δημόσια συζήτηση τον λόγο πήραν και τα 4 ιδρυτικά στελέχη του ομίλου ο κ. Κώστας Καΐσερλης, ο κ. Μιλτιάδης Φάκκος, ο κ. Ντίνος Παπανικολάου και ο κ. Βασίλης Χατζηγιακουμής.

Το ενδιαφέρον κέρδισε και η ομιλία του Συνταγματολόγου κ. Κώστα Μποτόπουλου την οποία μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη στο βίντεο που ακολουθεί.

Να σημειωθεί ότι σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ενώ ερωτήσεις και τοποθετήσεις έγιναν και από άλλους παρευρισκόμενους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στη δημόσια συζήτηση.

ADVERTORIALS