Τέθηκε σε λειτουργία η δευτεροβάθμια επεξεργασία της επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού πόλεως Κω- Λύνονται οριστικά χρόνια προβλήματα

Τέθηκε σε λειτουργία η δευτεροβάθμια επεξεργασία της επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού πόλεως Κω- Λύνονται οριστικά χρόνια προβλήματα

Λειτούργησε σήμερα για πρώτη φορά το τμήμα της δευτεροβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων της πόλης της Κω, στο πλαίσιο του έργου  ''Επέκταση εγκαταστάσεων Βιολογικού Καθαρισμού πόλεως Κω ..." επιλύοντας, οριστικά, προβλήματα διαχείρισης του όγκου λυμάτων στην πόλη της Κω.

Συγκεκριμένα, λειτούργησαν σήμερα δύο νέες δεξαμενές οξείδωσης, προσθετικά στις δύο αρχικές, και άλλες δύο νέες δεξαμενές καθίζησης, προσθετικά στις τρεις αρχικές. Από σήμερα ο βιολογικός καθαρισμός της πόλης της Κω, έχει την ικανότητα να επεξεργάζεται διπλάσια ποσότητα λυμάτων σε δεύτερο βαθμό, από τον αρχικό σχεδιασμό.   

Σημειώνεται, ότι ο αρχικός σχεδιασμός του Βιολογικού Καθαρισμού πόλης Κω (1988), που άρχισε τη λειτουργία του το 1991, έδινε τη δυνατότητα επεξεργασίας λυμάτων ισοδύναμου πληθυσμού 33.000 κατοίκων, ενώ σήμερα με την επέκταση που έγινε, αυξήθηκε η ικανότητά του στην επεξεργασία λυμάτων ισοδύναμου πληθυσμού 65.000 κατοίκων. 

Για την ολοκλήρωση του έργου της επέκτασης του βιολογικού  υπολείπεται η λειτουργία της τριτοβάθμιας επεξεργασίας της εγκατάστασης ( έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%). Με την ολοκλήρωσή της θα υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας του όλου όγκου των λυμάτων σε τρίτο βαθμό,  παρέχοντας έτσι καθαρό νερό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί γα άρδευση και για άλλες αστικές χρήσεις. 

 
ADVERTORIALS