Δεν θα τοποθετηθεί θόλος στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στο Πυλί - Θα προχωρήσει η κατασκευή κλειστού γηπέδου και κολυμβητηρίου στον Λινοπότη. Δηλώσεις του Δημάρχου Κω

Δεν θα τοποθετηθεί θόλος στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στο Πυλί - Θα προχωρήσει η κατασκευή κλειστού γηπέδου και κολυμβητηρίου στον Λινοπότη. Δηλώσεις του Δημάρχου Κω

Λίγες εβδομάδες μετά τις δηλώσεις της προέδρου της ΑE Δικαίου, κας Δήμητρας Παπαρούνα στο kosnews24 (πατήστε εδώ για το σχετικό ρεπορτάζ), ότι γονείς και αθλητές δεν έχουν λάβει κάποια επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο σχετικά με την τοποθέτηση θόλου στο Πυλί, η δημοσιογραφική ομάδα του Kosnews24 έθεσε σχετική ερώτηση στον Δήμαρχο Κω στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο μέσο μας (πατήστε εδώ για το σχετικό δημοσίευμα).

Ο κύριος Νικηταράς απαντώντας για το σχετικό θέμα στη συνέντευξη, ανακοίνωσε ότι λόγω προβλημάτων με τα καλώδια της Δ.Ε.Η. το έργο δεν θα πραγματοποιηθεί.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι σε λίγο καιρό (δεν προσδιόρισε ακριβώς το πότε) θα ξεκινήσει η κατασκευή νέου κλειστού γηπέδου και κολυμβητηρίου στον Λινοπότη, παρακείμενα του χώρου που αναμένεται να ανεγερθεί το νέο νοσοκομείο, δηλώντας μάλιστα ότι όλα τα παιδιά του νησιού θα επιθυμούσαν ένα παρόμοιο έργο στην περιοχή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η δημοσιογράφος μετέφερε τις δηλώσεις του σωματείου στον δήμαρχο, αφού όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ομάδας τα καλώδια στο σημείο που επρόκειτο να τοποθετηθεί ο θόλος θα μπορούσαν να μετακινηθούν με μία ειδική άδεια. “ Έχω ζητήσει από τους ανθρώπους του Δήμου να κάνουν αίτηση στη ΔΕΗ από τον Ιανουάριο για να μεταφερθούν τα καλώδια, γιατί όπως καταλαβαίνετε εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε. Δεν έχει γίνει τίποτα” είχε δηλώσει τότε η κ. Παπαρούνα.

Ο κ. Νικηταράς δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είχαμε κάνει μία συζήτηση με τους ανθρώπους που ασχολούνται με το μπάσκετ. Είχαμε πει τότε ότι θα επιδιώξουμε να φτιάξουμε τρία γήπεδα, ουσιαστικά προπονητήρια κατά κάποιο τρόπο, στην Κέφαλο, στην Καρδάμαινα και στο Πυλί. Στην Καρδάμαινα τοποθετήθηκε ο θόλος, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι στη φάση της μελέτης ούτως ώστε το φθινόπωρο να παραδοθεί πλήρως στα παιδιά και στους αθλητές της Καρδάμαινας, σχεδιάζουμε και στην Κέφαλο… Σε ότι αφορά το Πυλί επειδή υπήρξε ένα πρόβλημα με τις γραμμές της ΔΕΗ και γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι ο θόλος έχει ένα ύψος και πρέπει να υπάρχει μία απόσταση ασφαλείας και ήταν μία αρκετά δύσκολη διαδικασία και επειδή κυρίως όμως έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες, αυτή τη στιγμή εμείς πάμε σε ανάθεση της προμελέτης για το μεγάλο κλειστό στον Λινοπότη.” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κω, συμπληρώνοντας “θα είναι πολύ καλύτερα να κάνουμε λίγη υπομονή για να εγκαινιάσουμε όλοι μαζί αυτό τον χώρο που θα στεγάσει τα όνειρά τους».

Να αναφέρουμε ότι μέχρι και σήμερα τα παιδιά προπονούνται στο ανοιχτό γήπεδο Ζηπαρίου παρά τις αντίξοες συνθήκες (βροχή, κρύο, καύσωνας) καθώς δεν τους επιτρέπεται να προπονηθούν στο κλειστό “Δημήτρης Παππούλης”, αφού η ομάδα δε διαθέτει ανδρικό τμήμα και δεν υπάρχουν διαθέσιμες ώρες στο πρόγραμμα. 

Δείτε τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Κω για το συγκεκριμένο θέμα, στο βίντεο που ακολουθεί (λεπτό 34:36)

ADVERTORIALS